Dat deelde de algemeen directeur van de zender mee.

"We zijn niet meer in staat om iets uit te zenden op een van onze kanalen. Onze websites en profielen op sociale netwerken hebben we niet meer onder controle: ze tonen beelden van Islamitische Staat", aldus algemeen directeur Yves Bigot. Op de sociaalnetwerksites was onder meer de vermelding "Je suIS IS" en "CyberCaliphate" terug te vinden.

TV5 is een samenwerkingsverband tussen Franstalige TV-zenders uit onder meer België, Frankrijk, Zwitserland en Canada. De zender is over de hele wereld beschikbaar.

Gegevens familieleden

De hackers zetten verschillende documenten op de Facebookpagina van TV5Monde, daarbij onder meer identiteitskaarten en CV's van familieleden van Franse militairen die actief zijn in de strijd tegen IS.

"Soldaten van Frankrijk", aldus een mededeling die op de gehackte website werd geplaatst, "houdt afstand van IS! Jullie hebben de kans om jullie families te redden, profiteert ervan. Het CyberKalifaat blijft zijn cyberjihad tegen de vijanden van de Islamitische Staat voortzetten".

De Franse president François Hollande werd in dezelfde mededeling verweten een "onvergeeflijke fout" te hebben begaan door betrokken te geraken bij "een oorlog die nergens toe dient. Daarom hebben de Fransen in januari geschenken ontvangen bij Charlie Hebdo en Hyper Casher", een verwijzing naar de aanslag van begin januari tegen het blad Charlie Hebdo en naar de dodelijke gijzeling in de joodse supermarkt Hyper Casher.

Na middernacht was de aanval gepareerd, aldus de directeur, maar de sites van de zender functioneerden nog altijd niet normaal en er waren geen uitzendingen.

De groep CyberCaliphate dook voor het eerst begin januari op. De groep hackte toen de site van CentCom, de Amerikaanse legereenheden die in het Midden-Oosten en Centraal-Azië opereren. Daarna werd ook de site van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek gehackt.

(Belga/RR)

Dat deelde de algemeen directeur van de zender mee."We zijn niet meer in staat om iets uit te zenden op een van onze kanalen. Onze websites en profielen op sociale netwerken hebben we niet meer onder controle: ze tonen beelden van Islamitische Staat", aldus algemeen directeur Yves Bigot. Op de sociaalnetwerksites was onder meer de vermelding "Je suIS IS" en "CyberCaliphate" terug te vinden.TV5 is een samenwerkingsverband tussen Franstalige TV-zenders uit onder meer België, Frankrijk, Zwitserland en Canada. De zender is over de hele wereld beschikbaar.De hackers zetten verschillende documenten op de Facebookpagina van TV5Monde, daarbij onder meer identiteitskaarten en CV's van familieleden van Franse militairen die actief zijn in de strijd tegen IS."Soldaten van Frankrijk", aldus een mededeling die op de gehackte website werd geplaatst, "houdt afstand van IS! Jullie hebben de kans om jullie families te redden, profiteert ervan. Het CyberKalifaat blijft zijn cyberjihad tegen de vijanden van de Islamitische Staat voortzetten". De Franse president François Hollande werd in dezelfde mededeling verweten een "onvergeeflijke fout" te hebben begaan door betrokken te geraken bij "een oorlog die nergens toe dient. Daarom hebben de Fransen in januari geschenken ontvangen bij Charlie Hebdo en Hyper Casher", een verwijzing naar de aanslag van begin januari tegen het blad Charlie Hebdo en naar de dodelijke gijzeling in de joodse supermarkt Hyper Casher. Na middernacht was de aanval gepareerd, aldus de directeur, maar de sites van de zender functioneerden nog altijd niet normaal en er waren geen uitzendingen.De groep CyberCaliphate dook voor het eerst begin januari op. De groep hackte toen de site van CentCom, de Amerikaanse legereenheden die in het Midden-Oosten en Centraal-Azië opereren. Daarna werd ook de site van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek gehackt.(Belga/RR)