Iran heeft op verschillende plaatsen van zijn grondgebied tests met ballistische raketten uitgevoerd, zo heeft het Iraanse staatspersbureau Irna gemeld.

De proeven startten vanuit ondergrondse basissen en waren "ontradend" van aard. In het kader van militaire oefeningen moesten zij aantonen dat Teheran klaar is "om elke bedreiging van de revolutie, het regime en de territoriale integriteit aan te pakken", aldus Irna.

Amerikaanse sancties

De Revolutionaire Garde bevestigde op haar website de tests vanuit ondergrondse silo's te hebben uitgevoerd. Het type en de draagwijdte van de projectielen is niet meegedeeld.

De VS hebben op 17 januari nieuwe sancties tegen Iran afgekondigd in verband met zijn ballistisch raketprogramma. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken repliceerde daarop dat dit programma niet het vervoeren van kernkoppen beoogt. (Belga/AVE)

Iran heeft op verschillende plaatsen van zijn grondgebied tests met ballistische raketten uitgevoerd, zo heeft het Iraanse staatspersbureau Irna gemeld.De proeven startten vanuit ondergrondse basissen en waren "ontradend" van aard. In het kader van militaire oefeningen moesten zij aantonen dat Teheran klaar is "om elke bedreiging van de revolutie, het regime en de territoriale integriteit aan te pakken", aldus Irna. De Revolutionaire Garde bevestigde op haar website de tests vanuit ondergrondse silo's te hebben uitgevoerd. Het type en de draagwijdte van de projectielen is niet meegedeeld.De VS hebben op 17 januari nieuwe sancties tegen Iran afgekondigd in verband met zijn ballistisch raketprogramma. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken repliceerde daarop dat dit programma niet het vervoeren van kernkoppen beoogt. (Belga/AVE)