Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

Het ministerie benadrukt dat het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) op de hoogte werd gebracht. 'Onze vreedzame nucleaire activiteiten gaan voort met de installatie van nieuwe snellere en efficiëntere centrifuges. We hebben het IAEA, dat de activiteiten overziet, geïnformeerd', aldus Ramin Mehmanparast, woordvoerder van het ministerie, tijdens een wekelijkse briefing.

'Israël valt in september Iran aan' Intussen stijgt de spanning tussen Israël en Iran. CIA-veteraan Robert Baer vermoedt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in september het bevel zal geven Iran aan te vallen. Zijn analyse wordt geciteerd in een opiniestuk op de website van Al Jazeera English.

Baer baseert zich op wat hij hoort bij voormalige hoofden van de Israëlische geheime dienst, de Mossad. Onder hen Meir Dagan, volgens sommigen 'een van de meest rechtse politici ooit geboren in Israël'.

Hij noemt de huidige Israëlische regering 'gevaarlijk en onverantwoordelijk'. En dus ziet hij het als zijn 'patriottische plicht' om tegen Netanyahu in te gaan.

Baer: 'We kijken recht in de afgrond'

Baer zegt 'bijna zeker' te zijn dat 'Netanyahu Iran zal aanvallen in september'. Komt daarbij dat Netanyahu 'hoopt de VS in het conflict mee te sleuren.' Maar volgens Baer is de VS niet opgewassen tegen nog een oorlog in het Midden-Oosten: 'We kijken recht in de afgrond.'

De auteur van het opiniestuk vreest dat als Netanyahu beslist Iran aan te vallen, de Amerikaanse parlementsleden meteen eensgezind de oorlog zullen onderschrijven en onvoorwaardelijke steun aan Israël eisen.

Waarop alles afhangt van president Barack Obama. 'Maar die heeft zich voorlopig nog niet echt bewezen als het aankomt op ingaan tegen Netanyahu.' (Belga/SD/AJE)

Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het ministerie benadrukt dat het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) op de hoogte werd gebracht. 'Onze vreedzame nucleaire activiteiten gaan voort met de installatie van nieuwe snellere en efficiëntere centrifuges. We hebben het IAEA, dat de activiteiten overziet, geïnformeerd', aldus Ramin Mehmanparast, woordvoerder van het ministerie, tijdens een wekelijkse briefing. 'Israël valt in september Iran aan' Intussen stijgt de spanning tussen Israël en Iran. CIA-veteraan Robert Baer vermoedt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in september het bevel zal geven Iran aan te vallen. Zijn analyse wordt geciteerd in een opiniestuk op de website van Al Jazeera English. Baer baseert zich op wat hij hoort bij voormalige hoofden van de Israëlische geheime dienst, de Mossad. Onder hen Meir Dagan, volgens sommigen 'een van de meest rechtse politici ooit geboren in Israël'. Hij noemt de huidige Israëlische regering 'gevaarlijk en onverantwoordelijk'. En dus ziet hij het als zijn 'patriottische plicht' om tegen Netanyahu in te gaan. Baer: 'We kijken recht in de afgrond'Baer zegt 'bijna zeker' te zijn dat 'Netanyahu Iran zal aanvallen in september'. Komt daarbij dat Netanyahu 'hoopt de VS in het conflict mee te sleuren.' Maar volgens Baer is de VS niet opgewassen tegen nog een oorlog in het Midden-Oosten: 'We kijken recht in de afgrond.' De auteur van het opiniestuk vreest dat als Netanyahu beslist Iran aan te vallen, de Amerikaanse parlementsleden meteen eensgezind de oorlog zullen onderschrijven en onvoorwaardelijke steun aan Israël eisen. Waarop alles afhangt van president Barack Obama. 'Maar die heeft zich voorlopig nog niet echt bewezen als het aankomt op ingaan tegen Netanyahu.' (Belga/SD/AJE)