Iran heeft officieel klacht ingediend bij de Verenigde Naties tegen Barack Obama, meldt het Iraanse persagentschap Irna. Het land beschuldigt de Amerikaanse president van "nucleaire chantage" tegen Teheran.

De Iraanse regering vindt dat de Verenigde Staten met hun nieuwe nucleaire strategie op "een onwettige manier een niet-nucleair land identificeren als een mogelijk doelwit van hun kernwapens".

"De leden van de Verenigde Naties mogen zo'n nucleaire chantage niet negeren of aanvaarden", staat te lezen in de Iraanse brief aan de internationale organisatie.

Uitzonderingen

Vorige week kondigde Obama aan dat de VS voortaan geen kernwapens zullen gebruiken tegen landen die er geen bezitten en die de regels van het non-proliferatieverdrag respecteren. Uitzonderingen op de regel zijn Noord-Korea en Iran.

Iran heeft officieel klacht ingediend bij de Verenigde Naties tegen Barack Obama, meldt het Iraanse persagentschap Irna. Het land beschuldigt de Amerikaanse president van "nucleaire chantage" tegen Teheran. De Iraanse regering vindt dat de Verenigde Staten met hun nieuwe nucleaire strategie op "een onwettige manier een niet-nucleair land identificeren als een mogelijk doelwit van hun kernwapens". "De leden van de Verenigde Naties mogen zo'n nucleaire chantage niet negeren of aanvaarden", staat te lezen in de Iraanse brief aan de internationale organisatie. Uitzonderingen Vorige week kondigde Obama aan dat de VS voortaan geen kernwapens zullen gebruiken tegen landen die er geen bezitten en die de regels van het non-proliferatieverdrag respecteren. Uitzonderingen op de regel zijn Noord-Korea en Iran.