De bron van het bericht is Arnold Karskens, veteraan onder de Nederlandse oorlogsverslaggevers. Hij meldt in het online magazine The Post Online (TPO) dat een Iraakse medewerkster die toegang had tot alle post, inclusief e-mails van ambassadeur Jeannette Seppen, voor het equivalent van maandelijks 200 dollar vertrouwelijke informatie doorspeelde naar de inlichtingendienst Mukhabarat. Ze zou dat jarenlang hebben gedaan. Ook een schoonmaakster, en een chauffeur/bodyguard, die een jaar geleden werd ontslagen, hebben volgens Karskens informatie doorgespeeld.

'Corrupt'

Er worden vragen over het artikel gesteld in het parlement en er wordt een onderzoek ingesteld.

Zo'n lek, als het inderdaad bestaat, ligt des te gevoeliger omdat er binnenkort 65 Nederlandse militairen vertrekken om Iraakse militairen te helpen opleiden. Volgens Karskens is de Mukhabarat notoir corrupt wat maakt dat Islamitische Staat de geheimen van Mukhabarat kan afkopen.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert zei dat de toedracht moet worden uitgezocht. Maar: "Als het waar is, is het niet goed."

(RR)

De bron van het bericht is Arnold Karskens, veteraan onder de Nederlandse oorlogsverslaggevers. Hij meldt in het online magazine The Post Online (TPO) dat een Iraakse medewerkster die toegang had tot alle post, inclusief e-mails van ambassadeur Jeannette Seppen, voor het equivalent van maandelijks 200 dollar vertrouwelijke informatie doorspeelde naar de inlichtingendienst Mukhabarat. Ze zou dat jarenlang hebben gedaan. Ook een schoonmaakster, en een chauffeur/bodyguard, die een jaar geleden werd ontslagen, hebben volgens Karskens informatie doorgespeeld.Er worden vragen over het artikel gesteld in het parlement en er wordt een onderzoek ingesteld. Zo'n lek, als het inderdaad bestaat, ligt des te gevoeliger omdat er binnenkort 65 Nederlandse militairen vertrekken om Iraakse militairen te helpen opleiden. Volgens Karskens is de Mukhabarat notoir corrupt wat maakt dat Islamitische Staat de geheimen van Mukhabarat kan afkopen. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert zei dat de toedracht moet worden uitgezocht. Maar: "Als het waar is, is het niet goed."(RR)