President Jalal Talabani roept dit weekend de voornaamste politieke krachten bij elkaar. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hoshyar Zebari is het mogelijk om een compromis te vinden. Een mogelijke beslissing moet dan wel nog door het parlement worden bekrachtigd.

In het land zijn nog zowat 47.000 Amerikaanse soldaten gestationeerd. Volgens een akkoord tussen Bagdad en Washington uit 2008 vertrekken die eind dit jaar, maar de Verenigde Staten hebben al aangeboden om nog wat langer te blijven.

De Amerikaanse soldaten zouden hun energie dan voornamelijk steken in de verdere opleiding van de Iraakse troepen. (Belga/SD)

President Jalal Talabani roept dit weekend de voornaamste politieke krachten bij elkaar. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hoshyar Zebari is het mogelijk om een compromis te vinden. Een mogelijke beslissing moet dan wel nog door het parlement worden bekrachtigd. In het land zijn nog zowat 47.000 Amerikaanse soldaten gestationeerd. Volgens een akkoord tussen Bagdad en Washington uit 2008 vertrekken die eind dit jaar, maar de Verenigde Staten hebben al aangeboden om nog wat langer te blijven. De Amerikaanse soldaten zouden hun energie dan voornamelijk steken in de verdere opleiding van de Iraakse troepen. (Belga/SD)