Iraanse vrouwen mogen binnenkort sportwedstrijden in het stadion bijwonen. Dat zal bij wet worden vastgelegd, zo meldt het nationale agentschap ISNA.

Voorlopig geldt voor vrouwen in Iran nog een stadionverbod, maar overleg tussen vertegenwoordigers van de ministeries van Vrouwenzaken, Sport en Binnenlandse Zaken leidde tot een akkoord om het verbod uit het wetboek te schrappen. De beslissing moet wel nog formeel worden bekrachtigd door de nationale veiligheidsraad.

Geen grote internationale competities

Afgelopen weekend zorgde de Iraanse viceminister van Sport, Abdolhamid Ahmadi, nog voor verwarring. Aanvankelijk bevestigde hij de plannen om het verbod op te heffen, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken floot Ahmadi terug. Volgens een vertegenwoordiger is er wel over gesproken, maar moet de beslissing nog genomen worden.

Het stadionverbod voor vrouwen levert Iran op de internationale scène flink wat kritiek op. Bovendien zorgt het ervoor dat Iran geen grote internationale competities kan organiseren. Zo werd de vraag van Iran om het Aziatisch kampioenschap voetbal in 2019 te organiseren, niet goedgekeurd. De organisatie werd aan de Verenigde Arabische Emiraten toegewezen. (Belga/AVE)

Iraanse vrouwen mogen binnenkort sportwedstrijden in het stadion bijwonen. Dat zal bij wet worden vastgelegd, zo meldt het nationale agentschap ISNA. Voorlopig geldt voor vrouwen in Iran nog een stadionverbod, maar overleg tussen vertegenwoordigers van de ministeries van Vrouwenzaken, Sport en Binnenlandse Zaken leidde tot een akkoord om het verbod uit het wetboek te schrappen. De beslissing moet wel nog formeel worden bekrachtigd door de nationale veiligheidsraad. Afgelopen weekend zorgde de Iraanse viceminister van Sport, Abdolhamid Ahmadi, nog voor verwarring. Aanvankelijk bevestigde hij de plannen om het verbod op te heffen, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken floot Ahmadi terug. Volgens een vertegenwoordiger is er wel over gesproken, maar moet de beslissing nog genomen worden.Het stadionverbod voor vrouwen levert Iran op de internationale scène flink wat kritiek op. Bovendien zorgt het ervoor dat Iran geen grote internationale competities kan organiseren. Zo werd de vraag van Iran om het Aziatisch kampioenschap voetbal in 2019 te organiseren, niet goedgekeurd. De organisatie werd aan de Verenigde Arabische Emiraten toegewezen. (Belga/AVE)