'Het verzet tegen multilateralisme is geen teken van kracht, maar wel een symbool van zwakte van het denkvermogen', zei Rohani dinsdag in een toespraak tijdens het algemene debat. Trump vertrappelt de globale regelgeving en handelt 'absurd en abnormaal'. De Iran opgelegde sancties zijn een vorm van 'economisch terrorisme'.

Tegelijkertijd reikte Rohani echter ook de hand richting de VS: 'We nodigen jullie uit terug plaats te nemen aan de onderhandelingstafel, die jullie verlaten hebben', zei Rohani. 'Ik begin de dialoog hier'.

Trump, die ongeveer vier uur voor Rohani aan het woord kwam, had gepleit voor een 'wereldwijd isolement' van de regering in Iran en het Iraans bestuur als een 'corrupte dictatuur' bestempeld.

'Het verzet tegen multilateralisme is geen teken van kracht, maar wel een symbool van zwakte van het denkvermogen', zei Rohani dinsdag in een toespraak tijdens het algemene debat. Trump vertrappelt de globale regelgeving en handelt 'absurd en abnormaal'. De Iran opgelegde sancties zijn een vorm van 'economisch terrorisme'.Tegelijkertijd reikte Rohani echter ook de hand richting de VS: 'We nodigen jullie uit terug plaats te nemen aan de onderhandelingstafel, die jullie verlaten hebben', zei Rohani. 'Ik begin de dialoog hier'. Trump, die ongeveer vier uur voor Rohani aan het woord kwam, had gepleit voor een 'wereldwijd isolement' van de regering in Iran en het Iraans bestuur als een 'corrupte dictatuur' bestempeld.