De Iraanse president Hassan Rohani gaat Barack Obama achterna. Op zijn website is een muziekvideo te zien, die erg veel gelijkenissen vertoont met de 'Yes we can'-clip van de Amerikaanse president Barack Obama uit 2008.

Het zwart-witfilmpje toont beelden van Rohani tijdens zijn inauguratietoespraak op 3 augustus 2013. Op de achtergrond weerklinkt muziek en Iraniërs van alle leeftijden zingen en dansen mee. Opvallend: niet alleen het Farsi komt voor in de video, ook talen van Iraanse minderheden, zoals het Koerdisch en het Arabisch zijn te horen.

De clip, met de naam Nowsafar (nieuwe reis) werd gemaakt door de Iraanse documentairemaker Hossein Dehbashi. Exact honderd dagen nadat Rohani aantrad als opvolger van Mahmoud Ahmadinejad verscheen de video online.

'Geef alle Iraniërs in dit land ruimte en mogelijkheden. Laat verzoening de woede vervangen, en vriendschap in de plaats komen van vijandigheid' ,klinkt het. Het bestuur van Rohani wil zo een duidelijke boodschap van eenheid de wereld insturen.

De Iraanse president Hassan Rohani gaat Barack Obama achterna. Op zijn website is een muziekvideo te zien, die erg veel gelijkenissen vertoont met de 'Yes we can'-clip van de Amerikaanse president Barack Obama uit 2008. Het zwart-witfilmpje toont beelden van Rohani tijdens zijn inauguratietoespraak op 3 augustus 2013. Op de achtergrond weerklinkt muziek en Iraniërs van alle leeftijden zingen en dansen mee. Opvallend: niet alleen het Farsi komt voor in de video, ook talen van Iraanse minderheden, zoals het Koerdisch en het Arabisch zijn te horen.De clip, met de naam Nowsafar (nieuwe reis) werd gemaakt door de Iraanse documentairemaker Hossein Dehbashi. Exact honderd dagen nadat Rohani aantrad als opvolger van Mahmoud Ahmadinejad verscheen de video online. 'Geef alle Iraniërs in dit land ruimte en mogelijkheden. Laat verzoening de woede vervangen, en vriendschap in de plaats komen van vijandigheid' ,klinkt het. Het bestuur van Rohani wil zo een duidelijke boodschap van eenheid de wereld insturen.