De Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad trekt zich terug uit het politieke leven in 2013, na afloop van zijn tweede mandaat als president. Daarna wil hij terugkeren naar de wetenschap, zo verklaart hij in een interview in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Acht jaar, dat volstaat", aldus een voorpublicatie van het gesprek. "Ik voorzie terug te keren naar de wetenschap". De grondwet laat niet toe dat hij zich volgend jaar verkiesbaar stelt. Een latere terugkeer naar de politiek sluit hij uit. Door zich op te werpen als de verdediger van de armen en als devoot moslim, werd hij in 2009 herkozen als president na de eerder verrassende verkiezingsoverwinning in 2005.

Voor hij zijn politieke loopbaan aanvatte, behaalde hij een doctoraat in het beheer van stadstransport. (Belga/RDM)

De Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad trekt zich terug uit het politieke leven in 2013, na afloop van zijn tweede mandaat als president. Daarna wil hij terugkeren naar de wetenschap, zo verklaart hij in een interview in de Frankfurter Allgemeine Zeitung."Acht jaar, dat volstaat", aldus een voorpublicatie van het gesprek. "Ik voorzie terug te keren naar de wetenschap". De grondwet laat niet toe dat hij zich volgend jaar verkiesbaar stelt. Een latere terugkeer naar de politiek sluit hij uit. Door zich op te werpen als de verdediger van de armen en als devoot moslim, werd hij in 2009 herkozen als president na de eerder verrassende verkiezingsoverwinning in 2005. Voor hij zijn politieke loopbaan aanvatte, behaalde hij een doctoraat in het beheer van stadstransport. (Belga/RDM)