'Ik excuseer me dat ik niet langer in staat ben om voort te gaan in mijn functie. En ik excuseer me voor al mijn tekortkomingen bij het uitoefenen van mij functie'.

Het ontslag is bevestigd door officiële Iraanse bronnen. Het moet wel nog worden aanvaard door president Hassan Rohani.

Zarif speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het nucleaire akkoord, dat Iran in 2015 met de belangrijkste internationale mogendheden had gesloten. Maar onder impuls van de huidige Amerikaanse president Donald Trump, hebben de VS zich intussen weer teruggetroken uit dat akkoord.

'Ik excuseer me dat ik niet langer in staat ben om voort te gaan in mijn functie. En ik excuseer me voor al mijn tekortkomingen bij het uitoefenen van mij functie'. Het ontslag is bevestigd door officiële Iraanse bronnen. Het moet wel nog worden aanvaard door president Hassan Rohani. Zarif speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het nucleaire akkoord, dat Iran in 2015 met de belangrijkste internationale mogendheden had gesloten. Maar onder impuls van de huidige Amerikaanse president Donald Trump, hebben de VS zich intussen weer teruggetroken uit dat akkoord.