Nu al zijn naar schatting 20 miljoen Iraniërs via een omweg actief op de netwerksites. "In het verleden bestond er een ban op videospelers. Dat lijkt nu voor velen belachelijk, maar misschien zullen we de huidige beperkingen over vijf jaar ook belachelijk vinden", zei Janati volgens het Iraanse nieuwsagentschap IRNA. "Het is tijd om naar meer gepaste maatregelen te kijken."

Lid zijn van sociale netwerksites is niet illegaal in Iran, maar het is enkel mogelijk om ze te bereiken door via een VPN-verbinding te surfen. En dat laatste is wel onwettig. Toch zouden zowat 20 miljoen Iraniërs gebruikmaken van de techniek.

Het officiële Iraanse beleid is dat de sociale netwerksites spioneren voor de Verenigde Staten. Maar president Hassan Rowhani en minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zijn zelf actief op Facebook en Twitter, wat tot een debat heeft geleid. (Belga/TV)

Nu al zijn naar schatting 20 miljoen Iraniërs via een omweg actief op de netwerksites. "In het verleden bestond er een ban op videospelers. Dat lijkt nu voor velen belachelijk, maar misschien zullen we de huidige beperkingen over vijf jaar ook belachelijk vinden", zei Janati volgens het Iraanse nieuwsagentschap IRNA. "Het is tijd om naar meer gepaste maatregelen te kijken." Lid zijn van sociale netwerksites is niet illegaal in Iran, maar het is enkel mogelijk om ze te bereiken door via een VPN-verbinding te surfen. En dat laatste is wel onwettig. Toch zouden zowat 20 miljoen Iraniërs gebruikmaken van de techniek.Het officiële Iraanse beleid is dat de sociale netwerksites spioneren voor de Verenigde Staten. Maar president Hassan Rowhani en minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zijn zelf actief op Facebook en Twitter, wat tot een debat heeft geleid. (Belga/TV)