De Franse president Emmanuel Macron had, in samenspraak met Trump, de Iraanse buitenlandminister Mohammad Javad Zarif in Biarritz uitgenodigd en zo het Iraans-Amerikaans conflict prominent op de agenda van de G7-top geplaatst. Trump sprak daarna maandag van een 'zeer goede kans' op een ontmoeting met Rohani. Eind september reist die naar de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Trump trok de VS terug uit het internationale nucleaire akkoord met Iran. Dat akkoord laat toe dat Iran een burgerlijk nucleair programma uitbouwt, maar geen militair. Trump probeert met sancties de Iraanse economie te beschadigen, zodat het land bereid is tot een sterkere ontwapening, en zich terughoudend opstelt tegenover andere Arabische landen. Trump zegt dat hij een nieuw akkoord wil met Iran over ballistische raketten. In ruil biedt hij Iran aan om de strafmaatregelen stop te zetten. Zo kan het land zich verder economisch ontwikkelen.

De Franse president Emmanuel Macron had, in samenspraak met Trump, de Iraanse buitenlandminister Mohammad Javad Zarif in Biarritz uitgenodigd en zo het Iraans-Amerikaans conflict prominent op de agenda van de G7-top geplaatst. Trump sprak daarna maandag van een 'zeer goede kans' op een ontmoeting met Rohani. Eind september reist die naar de Algemene Vergadering van de VN in New York. Trump trok de VS terug uit het internationale nucleaire akkoord met Iran. Dat akkoord laat toe dat Iran een burgerlijk nucleair programma uitbouwt, maar geen militair. Trump probeert met sancties de Iraanse economie te beschadigen, zodat het land bereid is tot een sterkere ontwapening, en zich terughoudend opstelt tegenover andere Arabische landen. Trump zegt dat hij een nieuw akkoord wil met Iran over ballistische raketten. In ruil biedt hij Iran aan om de strafmaatregelen stop te zetten. Zo kan het land zich verder economisch ontwikkelen.