'Zondagnamiddag, tijdens een oefening van een aantal marinevaartuigen in de wateren van Jask en Chabahar, heeft het lichte steunschip Konarak een ongeval gehad', aldus het persbericht van het leger. Daarin staat ook dat de slachtofferbalans op '19 martelaren en 15 gewonden' ligt. Eerder was officieel sprake van één dodelijk slachtoffer.

Volgens de Iraanse staatstelevisie was de Konarak zondagnamiddag geraakt door een raket. Volgens de staatstelevisie had het logistieke steunschip een schietdoelwit op bestemming gebracht, maar had het vaartuig zich daarna niet ver genoeg van dat doelwit verwijderd. 'Konarak is gezonken door eigen vuur nadat het fregat van de Moudge-klasse 'Jamaran' het per ongeluk met een raket heeft geraakt tijdens een reële schietoefening in de regio van Jask', zei het nieuwsagentschap Tasnim eerder al.

'Zondagnamiddag, tijdens een oefening van een aantal marinevaartuigen in de wateren van Jask en Chabahar, heeft het lichte steunschip Konarak een ongeval gehad', aldus het persbericht van het leger. Daarin staat ook dat de slachtofferbalans op '19 martelaren en 15 gewonden' ligt. Eerder was officieel sprake van één dodelijk slachtoffer. Volgens de Iraanse staatstelevisie was de Konarak zondagnamiddag geraakt door een raket. Volgens de staatstelevisie had het logistieke steunschip een schietdoelwit op bestemming gebracht, maar had het vaartuig zich daarna niet ver genoeg van dat doelwit verwijderd. 'Konarak is gezonken door eigen vuur nadat het fregat van de Moudge-klasse 'Jamaran' het per ongeluk met een raket heeft geraakt tijdens een reële schietoefening in de regio van Jask', zei het nieuwsagentschap Tasnim eerder al.