Het Iraakse leger lanceerde op 17 oktober een offensief om IS uit de op een na grootste stad van Irak te verdrijven. De terroristische organisatie veroverde de stad 2,5 jaar geleden.

Sinds de start van het offensief kon het leger al enkele wijken heroveren op de linkeroever van de Tigris, in het oosten van de stad. Het dichtbevolkte westelijke deel van de stad, aan de andere kant van de rivier, is nog volledig in handen van de jihadisten.

"De antiterroristische eenheden van het Iraakse leger, bevinden zich op ongeveer 500 meter van de vierde brug, van het zuiden van de stad gezien", meldt woordvoerder Sabah al-Noman. "We werken al een week aan deze operatie, ze heeft de vijand verrast".

Het Iraakse leger lanceerde op 17 oktober een offensief om IS uit de op een na grootste stad van Irak te verdrijven. De terroristische organisatie veroverde de stad 2,5 jaar geleden. Sinds de start van het offensief kon het leger al enkele wijken heroveren op de linkeroever van de Tigris, in het oosten van de stad. Het dichtbevolkte westelijke deel van de stad, aan de andere kant van de rivier, is nog volledig in handen van de jihadisten."De antiterroristische eenheden van het Iraakse leger, bevinden zich op ongeveer 500 meter van de vierde brug, van het zuiden van de stad gezien", meldt woordvoerder Sabah al-Noman. "We werken al een week aan deze operatie, ze heeft de vijand verrast".