Iraakse, Syrische en Turkse Koerden verenigen zich tegen terreurgroep IS

Een ISIS-strijder zwaait met de zwarte vlag van de terreurgroep in Mosoel (Irak). © REUTERS

Koerdische strijders uit Irak, Syrië en Turkije hebben een gezamenlijk offensief gelanceerd tegen jihadisten van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). IS veroverde de afgelopen dagen steeds meer steden op de Koerden.

Iraakse, Syrische en Turkse Koerden slaan de handen in elkaar tegen de militanten van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in de regio van Mosoel, in het noorden van Irak. Dat heeft een Koerdische functionaris in Irak gemeld.

IS veroverde de voorbije dagen in de regio van Mosoel steeds meer steden op de Koerden. Dat ondanks de reputatie van de Iraakse Peschmerga-strijders op het vlak van efficiëntie en organisatie. De Iraakse strijders krijgen nu de hulp van de Turkse PKK en de Syrische PYD.

Die laatsten strijden tegen de jihadisten in de buurt van de stad Sinjar, op zo’n 50 kilometer van de grens met Syrië. De Peschmerga-strijders concentreren zich op de zones ten noorden en ten oosten van Mosoel.

De Koerdische Arbeiderspartij PKK had de Koerden eerder deze week opgeroepen om de krachten te bundelen tegen de opmars van de IS-strijders in het noorden van Irak. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content