De Iraakse president Jalal Talabani weigert het doodvonnis te tekenen van Tariq Aziz, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier onder Saddam Hoessein.

Aziz gold onder het bewind van Hoessein als het internationale gezicht van het Iraakse regime. Eind oktober werd hij door het Iraakse Hooggerechtshof ter dood veroordeeld wegens zijn rol in het vervolgen en elimineren van religieuze partijen.

Maar Talabani zei tegenover de Franse internationale televisiezender France 24 dat hij het doodvonnis nooit zal tekenen omdat Aziz een Iraakse christen is en gezien zijn hoge leefttijd (74). Naar verluidt zou Aziz ernstig ziek zijn.

Eerder riepen de Europese Unie, het Vaticaan en Rusland Itak op om Aziz niet te executeren op grond van zijn leeftijd en zwakke gezondheid, aldus de BBC..

De Iraakse president Jalal Talabani weigert het doodvonnis te tekenen van Tariq Aziz, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier onder Saddam Hoessein.Aziz gold onder het bewind van Hoessein als het internationale gezicht van het Iraakse regime. Eind oktober werd hij door het Iraakse Hooggerechtshof ter dood veroordeeld wegens zijn rol in het vervolgen en elimineren van religieuze partijen. Maar Talabani zei tegenover de Franse internationale televisiezender France 24 dat hij het doodvonnis nooit zal tekenen omdat Aziz een Iraakse christen is en gezien zijn hoge leefttijd (74). Naar verluidt zou Aziz ernstig ziek zijn.Eerder riepen de Europese Unie, het Vaticaan en Rusland Itak op om Aziz niet te executeren op grond van zijn leeftijd en zwakke gezondheid, aldus de BBC..