Het Iraakse leger heeft de aanhangers van de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) uit de omstreden stad al-Baghdadi verdreven. Dat heeft het Amerikaanse leger, dat met luchtaanvallen het leger een handje heeft toegestoken, meegedeeld. De militairen kregen ook hulp van strijders van stammen uit de westelijke provincie Anbar.

Heroverd werden het politiebureau en drie bruggen over de rivier de Eufraat. Die bruggen waren sinds september onder controle van de IS. Voorts wist de coalitie IS-milities te verdrijven uit zeven dorpen op de weg van al-Bagdadi naar Haditha.

Al-Baghdadi ligt 120 kilometer ten westen van Bagdad. In de buurt van de stad ligt de militaire luchthaven Ain al-Assad, waar Iraakse soldaten door GI's worden "opgeleid". (Belga/SD)

Het Iraakse leger heeft de aanhangers van de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) uit de omstreden stad al-Baghdadi verdreven. Dat heeft het Amerikaanse leger, dat met luchtaanvallen het leger een handje heeft toegestoken, meegedeeld. De militairen kregen ook hulp van strijders van stammen uit de westelijke provincie Anbar.Heroverd werden het politiebureau en drie bruggen over de rivier de Eufraat. Die bruggen waren sinds september onder controle van de IS. Voorts wist de coalitie IS-milities te verdrijven uit zeven dorpen op de weg van al-Bagdadi naar Haditha. Al-Baghdadi ligt 120 kilometer ten westen van Bagdad. In de buurt van de stad ligt de militaire luchthaven Ain al-Assad, waar Iraakse soldaten door GI's worden "opgeleid". (Belga/SD)