Iraaks-Koerdistan vraagt PKK uit regio te vertrekken na nieuwe luchtaanvallen Turkije

© REUTERS

De leider van de Iraakse semi-autonome regio Koerdistan heeft de Koerdische Arbeiderspartij PKK verzocht de regio te verlaten na de luchtaanvallen van Turkije op de groep. President Massoed Barzani van de Koerdische regio in het noorden van Irak riep Turkije en de PKK op terug te keren naar de onderhandelingstafel, zo liet zijn bureau weten.

“De PKK moet haar strijd uit de regio Iraaks-Koerdistan wegtrekken zodat burgers niet het slachtoffer van deze oorlog worden”, aldus het bureau in een communiqué.

8 burgers gedood bij nieuwe luchtaanvallen

De Turkse luchtmacht heeft zaterdagochtend opnieuw stellingen in het noorden van Irak aangevallen die vermoedelijk van de Koerdische Arbeiderspartij PKK zijn. Daarbij zijn minstens acht burgers gedood, meldden plaatselijke bewoners. Zeven mensen raakten gewond bij het bombardement dat kort voor zonsopgang werd uitgevoerd.

Het persbureau Firat, dat bij de PKK aanleunt, verspreidde foto’s van slachtoffers van de aanvallen. De echtheid ervan kon niet worden nagegaan.

Luchtoorlog

Vorige week begon Turkije een luchtoorlog tegen de PKK in Iraaks-Koerdistan en werd het vredesproces met de organisatie opgezegd. De PKK heeft meermaals politieagenten in Turkije aangevallen. De regering van het autonome Iraaks-Koerdistan en de Iraakse regering hebben Turkije opgeroepen de luchtaanvallen te staken. Beide zijden moeten weer over vrede onderhandelen, klonk het.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content