Dat moet blijken uit een rapport van het ministerie van Economie, dat het staatspersbureau Tass kon inkijken. Strafmaatregelen van de VS hadden 1,5 miljard euro en de door de Oekraïense regering verordende maatregelen bijna 686 miljoen euro tot gevolg, stelde het ministerie vast.

De metaalsector, de landbouw en de chemische industrie werden het zwaarst getroffen. Naar verluidt 62 landen hebben in totaal bijna 160 strafmaatregelen tegen Rusland uitgevaardigd. De Russische regering blijft echter strijdlustig en benadrukt dat de economie van het land zich goed heeft aangepast aan de strafmaatregelen.

De sancties van de EU en de VS zijn al sinds 2014 van toepassing na de Russische interventie in Oekraïne. Moskou reageerde met een verbod op de import van EU-levensmiddelen. Dat leidde tot prijsdalingen van bijvoorbeeld melk en varkensvlees, omdat de resterende hoeveelheden op de markt bleven.

Dat moet blijken uit een rapport van het ministerie van Economie, dat het staatspersbureau Tass kon inkijken. Strafmaatregelen van de VS hadden 1,5 miljard euro en de door de Oekraïense regering verordende maatregelen bijna 686 miljoen euro tot gevolg, stelde het ministerie vast. De metaalsector, de landbouw en de chemische industrie werden het zwaarst getroffen. Naar verluidt 62 landen hebben in totaal bijna 160 strafmaatregelen tegen Rusland uitgevaardigd. De Russische regering blijft echter strijdlustig en benadrukt dat de economie van het land zich goed heeft aangepast aan de strafmaatregelen. De sancties van de EU en de VS zijn al sinds 2014 van toepassing na de Russische interventie in Oekraïne. Moskou reageerde met een verbod op de import van EU-levensmiddelen. Dat leidde tot prijsdalingen van bijvoorbeeld melk en varkensvlees, omdat de resterende hoeveelheden op de markt bleven.