De boot bevond zich maandag op Indonesisch gebied, vlakbij de straat van Malakka, zo zegt Manahan Simorangkir, woordvoerder van de Indonesische zeemacht. "We sleepten de boot uit de Indonesische wateren nadat we hen (de vluchtelingen, nvdr.) eten en drinken hadden gegeven", klonk het. De opvarenden leken niet in gevaar en Indonesië "was niet hun eindbestemming", zo beweerde de woordvoerder nog.

Rohingya

De meeste vluchtelingen zouden moslims van de Rohingya-gemeenschap zijn, een staatloze minderheid die vervolgd wordt in het overwegend boeddhistische Myanmar.

Zondag moest de Indonesische kustwacht nog ruim 540 Rohingya-vluchtelingen redden, die met bootjes waren aangekomen voor de kust van de noordelijke provincie Atjeh op Sumatra. (Belga/TE)

De boot bevond zich maandag op Indonesisch gebied, vlakbij de straat van Malakka, zo zegt Manahan Simorangkir, woordvoerder van de Indonesische zeemacht. "We sleepten de boot uit de Indonesische wateren nadat we hen (de vluchtelingen, nvdr.) eten en drinken hadden gegeven", klonk het. De opvarenden leken niet in gevaar en Indonesië "was niet hun eindbestemming", zo beweerde de woordvoerder nog. De meeste vluchtelingen zouden moslims van de Rohingya-gemeenschap zijn, een staatloze minderheid die vervolgd wordt in het overwegend boeddhistische Myanmar. Zondag moest de Indonesische kustwacht nog ruim 540 Rohingya-vluchtelingen redden, die met bootjes waren aangekomen voor de kust van de noordelijke provincie Atjeh op Sumatra. (Belga/TE)