De zes verdachten, allen tussen 19 en 46 jaar, werden op verschillende plaatsen op Batam opgepakt. Het eiland ligt op nog geen 30 km ten zuidoosten van Singapore.

Hoe concreet de plannen waren en of ze de mogelijkheden hadden om zo'n aanslag uit te voeren, is niet bekend. De autoriteiten in Singapore hebben volgens BBC World bevestigd dat ze op de hoogte zijn van de plannen en dat ze de veiligheidsmaatregelen verstrengen.

Marina Bay is het hart van de Singaporese binnenstad en een populairste locatie bij toeristen. Onder meer het 55 verdiepingen tellende hotel Marina Bay Sands, dat een 150 meter lang zwembad op het dak heeft, is er gevestigd. Rond de Marina-baai vindt ook jaarlijks de nachtelijke Formule 1-race plaats.

Berucht

De politie onderzoekt mogelijke banden tussen de arrestanten en de beruchte Indonesische moslimfundamentalist Bachrun Naim, die volgens de politiewoordvoerder in Syrië aan de zijde van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) vecht en beschouwd wordt als het brein achter de aanslagen van eerder dit jaar in Jakarta. (KVDA)

De zes verdachten, allen tussen 19 en 46 jaar, werden op verschillende plaatsen op Batam opgepakt. Het eiland ligt op nog geen 30 km ten zuidoosten van Singapore.Hoe concreet de plannen waren en of ze de mogelijkheden hadden om zo'n aanslag uit te voeren, is niet bekend. De autoriteiten in Singapore hebben volgens BBC World bevestigd dat ze op de hoogte zijn van de plannen en dat ze de veiligheidsmaatregelen verstrengen.Marina Bay is het hart van de Singaporese binnenstad en een populairste locatie bij toeristen. Onder meer het 55 verdiepingen tellende hotel Marina Bay Sands, dat een 150 meter lang zwembad op het dak heeft, is er gevestigd. Rond de Marina-baai vindt ook jaarlijks de nachtelijke Formule 1-race plaats.De politie onderzoekt mogelijke banden tussen de arrestanten en de beruchte Indonesische moslimfundamentalist Bachrun Naim, die volgens de politiewoordvoerder in Syrië aan de zijde van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) vecht en beschouwd wordt als het brein achter de aanslagen van eerder dit jaar in Jakarta. (KVDA)