De Indonesische president Joko Widodo vindt dat het tijd is voor zijn regering om bescheidener en ingetogen te worden. De man die pas sinds een maand geleden de functie op zich nam, heeft van besparen op overheidsuitgaven een prioriteit gemaakt.

'Indonesische boeren helpen'

Minister van Bureaucratische hervormingen, Yuddy Chrisnandi beval zijn collega's 'te stoppen met alles wat excessief is', zo citeert The Guardian. Vanaf 1 december is het gedaan met heerlijke banketten en chique feestjes. Regeringsmedewerkers zullen verplicht worden lokaal eten van straatkraampjes mee te brengen naar vergaderingen. Het aantal genodigden op feestjes zal voortaan ook gelimiteerd worden tot zo'n 400 mensen.

Chrisnandi waarschuwde de vertegenwoordigers dat ze risico liepen op hoge cholesterol en hoge bloeddruk als ze voortdeden met hun overmatige diners. Bovendien zou het kopen van lokale snacks de Indonesische boeren helpen, schrijft The Guardian. 'Wie de nieuwe regelgeving overtreedt, zal sancties worden opgelegd zoals degradatie of uitstel van bonussen', aldus de minister.

'Feestjes werken ongelijkheid in de hand'

Het ministerie van Energie tracht zijn imago op te poetsen na recente corruptieschandalen en heeft al een lijst klaar met toegestane voeding. Drank zal beperkt worden tot koffie, thee of water. Het schrappen van luxueuze privéfeestjes past in dat beeld. Volgens Chrisnandi werken die zaken namelijk ongelijkheid in de hand.

Widodo probeert zelf ook het goede voorbeeld te geven op andere vlakken. Hij schrapte in het reisbudget en budgetten voor vergaderingen en vloog in economy naar Singapore voor het afstuderen van zijn zoon. Iets wat het volk sterk op prijs stelde.

De Indonesische president Joko Widodo vindt dat het tijd is voor zijn regering om bescheidener en ingetogen te worden. De man die pas sinds een maand geleden de functie op zich nam, heeft van besparen op overheidsuitgaven een prioriteit gemaakt.Minister van Bureaucratische hervormingen, Yuddy Chrisnandi beval zijn collega's 'te stoppen met alles wat excessief is', zo citeert The Guardian. Vanaf 1 december is het gedaan met heerlijke banketten en chique feestjes. Regeringsmedewerkers zullen verplicht worden lokaal eten van straatkraampjes mee te brengen naar vergaderingen. Het aantal genodigden op feestjes zal voortaan ook gelimiteerd worden tot zo'n 400 mensen.Chrisnandi waarschuwde de vertegenwoordigers dat ze risico liepen op hoge cholesterol en hoge bloeddruk als ze voortdeden met hun overmatige diners. Bovendien zou het kopen van lokale snacks de Indonesische boeren helpen, schrijft The Guardian. 'Wie de nieuwe regelgeving overtreedt, zal sancties worden opgelegd zoals degradatie of uitstel van bonussen', aldus de minister.Het ministerie van Energie tracht zijn imago op te poetsen na recente corruptieschandalen en heeft al een lijst klaar met toegestane voeding. Drank zal beperkt worden tot koffie, thee of water. Het schrappen van luxueuze privéfeestjes past in dat beeld. Volgens Chrisnandi werken die zaken namelijk ongelijkheid in de hand.Widodo probeert zelf ook het goede voorbeeld te geven op andere vlakken. Hij schrapte in het reisbudget en budgetten voor vergaderingen en vloog in economy naar Singapore voor het afstuderen van zijn zoon. Iets wat het volk sterk op prijs stelde.