De as van de vulkaan Rinjani op het naastgelegen eiland Lombok vormt geen probleem meer. Dat maakte de woordvoerder van het ministerie van Transport, Julius Barata, bekend. De autoriteiten laten het alarmniveau één niveau boven het normale.

Normaal zou de luchthaven vrijdag opnieuw open gaan. Online staan nog vele vluchten van donderdagnamiddag en -avond als afgelast. Duizenden passagiers waren gestrand toen meer dan 800 vluchten werden afgelast. Ook de internationale luchthaven op Lombok en twee kleinere luchthavens gingen dicht.

De vulkaan spuwt sinds zondag as en zorgde niet alleen voor een aswolk van ruim een kilometer hoog, maar ook voor aardschokken. Voor de bevolking die rondom de uitgebarsten vulkaan woont, ligt een evacuatieplan klaar. De kans op een grotere uitbarsting is volgens deskundigen nog steeds aanwezig.

Het is niet voor het eerst dat vulkanische activiteit het vliegverkeer op Bali lamlegt. In juli van dit jaar strandden duizenden reizigers nadat vulkaan Mount Raung van zich deed spreken. (Belga/MVM)

De as van de vulkaan Rinjani op het naastgelegen eiland Lombok vormt geen probleem meer. Dat maakte de woordvoerder van het ministerie van Transport, Julius Barata, bekend. De autoriteiten laten het alarmniveau één niveau boven het normale. Normaal zou de luchthaven vrijdag opnieuw open gaan. Online staan nog vele vluchten van donderdagnamiddag en -avond als afgelast. Duizenden passagiers waren gestrand toen meer dan 800 vluchten werden afgelast. Ook de internationale luchthaven op Lombok en twee kleinere luchthavens gingen dicht. De vulkaan spuwt sinds zondag as en zorgde niet alleen voor een aswolk van ruim een kilometer hoog, maar ook voor aardschokken. Voor de bevolking die rondom de uitgebarsten vulkaan woont, ligt een evacuatieplan klaar. De kans op een grotere uitbarsting is volgens deskundigen nog steeds aanwezig. Het is niet voor het eerst dat vulkanische activiteit het vliegverkeer op Bali lamlegt. In juli van dit jaar strandden duizenden reizigers nadat vulkaan Mount Raung van zich deed spreken. (Belga/MVM)