'We hebben beslist dat de Indiase president ons luchtruim niet mag gebruiken' voor zijn vlucht naar IJsland, aldus de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi aan staatszender PTV. Volgens Qureshi is de beslissing goedgekeurd door premier Imran Khan. Pakistan en India controleren beide delen van Kasjmir.

Het door India gecontroleerde deel van Kasjmir verloor op 5 augustus zijn autonomie. De regering van de Indiase nationalistische premier Narendra Modi schrapte toen artikel 370 van de grondwet, dat een speciaal statuut aan Kasjmir toekende. Er werd ook een avondklok ingesteld en de communicatiemiddelen werden geblokkeerd. Duizenden mensen werden gearresteerd.

'We hebben beslist dat de Indiase president ons luchtruim niet mag gebruiken' voor zijn vlucht naar IJsland, aldus de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi aan staatszender PTV. Volgens Qureshi is de beslissing goedgekeurd door premier Imran Khan. Pakistan en India controleren beide delen van Kasjmir. Het door India gecontroleerde deel van Kasjmir verloor op 5 augustus zijn autonomie. De regering van de Indiase nationalistische premier Narendra Modi schrapte toen artikel 370 van de grondwet, dat een speciaal statuut aan Kasjmir toekende. Er werd ook een avondklok ingesteld en de communicatiemiddelen werden geblokkeerd. Duizenden mensen werden gearresteerd.