Die groep is verantwoordelijk voor de zelfmoordaanslag die in Kasjmir aan ongeveer veertig Indiase paramilitairen het leven heeft gekost. Islamabad liet daarop weten zich het recht voor te behouden om terug te slaan.

'In de vroege uren van vandaag heeft India in Balakot het grootste trainingskamp van Jaish-e-Mohammed aangevallen', zei de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Vijay Gokhale op een persconferentie. 'Bij deze operatie is een groot aantal terroristen, trainers, hoge bevelhebbers en getrainden voor zelfmoordaanslagen door Jaish-e-Mohammed geëlimineerd.'

Volgens New Delhi was de groep, een van de meest actieve gewapende groepen tegen New Delhi in de separatistische rebellie in Kasjmir, nieuwe aanslagen aan het voorbereiden. 'Gezien het onmiddellijk gevaar is een preventieve aanval absoluut nodig', zei Gokhale. Hij voegde eraan toe dat het kamp zich in een bos op een heuveltop bevindt, op een afstand van de burgerbevolking. 'De keuze van ons doelwit hing ook af van onze wens burgerslachtoffers te vermijden.'

Majoor-generaal Asif Ghafoor, de Pakistaanse legerwoordvoerder, zei dat Pakistaanse gevechtstoestellen Indiase 'indringers' in het Pakistaanse luchtruim hebben verjaagd. De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Sjah Mehmood Qureshi zei dat zijn land zich het recht op zelfverdediging en een antwoord voorbehoudt omdat New Delhi de Controlelijn in Kasjmir heeft overschreden.

Die groep is verantwoordelijk voor de zelfmoordaanslag die in Kasjmir aan ongeveer veertig Indiase paramilitairen het leven heeft gekost. Islamabad liet daarop weten zich het recht voor te behouden om terug te slaan.'In de vroege uren van vandaag heeft India in Balakot het grootste trainingskamp van Jaish-e-Mohammed aangevallen', zei de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Vijay Gokhale op een persconferentie. 'Bij deze operatie is een groot aantal terroristen, trainers, hoge bevelhebbers en getrainden voor zelfmoordaanslagen door Jaish-e-Mohammed geëlimineerd.' Volgens New Delhi was de groep, een van de meest actieve gewapende groepen tegen New Delhi in de separatistische rebellie in Kasjmir, nieuwe aanslagen aan het voorbereiden. 'Gezien het onmiddellijk gevaar is een preventieve aanval absoluut nodig', zei Gokhale. Hij voegde eraan toe dat het kamp zich in een bos op een heuveltop bevindt, op een afstand van de burgerbevolking. 'De keuze van ons doelwit hing ook af van onze wens burgerslachtoffers te vermijden.' Majoor-generaal Asif Ghafoor, de Pakistaanse legerwoordvoerder, zei dat Pakistaanse gevechtstoestellen Indiase 'indringers' in het Pakistaanse luchtruim hebben verjaagd. De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Sjah Mehmood Qureshi zei dat zijn land zich het recht op zelfverdediging en een antwoord voorbehoudt omdat New Delhi de Controlelijn in Kasjmir heeft overschreden.