In beeld: Russische leger in actie

De Russische president Vladimir Poetin heeft het Russische leger een dringende drill bevolen om de paraatheid van de troepen in het westen en het centrum van het land te testen.

Sinds Poetin opnieuw president werd in 2012 heeft hij al vaker zulke verassingsoefeningen aangekondigd. “Het Russische leger moet bij de les blijven”, klinkt het. Maar met de gespannen situatie in buurland Oekraïne, lijkt het niet toevallig dat Rusland net nu een oefening houdt, schrijft Reuters.

Op de Krim, een schiereiland in het zuiden van Oekraïne, is het momenteel erg onrustig. Russische militairen hebben de militaire vliegvelden in Sebastopol en de regionale hoofdstad Simferopol op het autonome schiereiland ingenomen. Moskou heeft aanzienlijke belangen op de Krim, want in de havenstad Sebastopol heeft de Russische Zwarte Zeevloot haar thuishaven. Rusland huurt voor 98 miljoen dollar per jaar een basis af voor zijn Zwarte Zeevloot. De bilaterale huurovereenkomst stelt dat de Russen tot mei 2017 militair aanwezig mogen zijn. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content