In beeld: ISIS verspreidt schokkende foto’s van gruweldaden

De Islamitische organisatie ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) heeft schokkende foto’s verspreid van een massa-executie.

Op de vaak erg gruwelijke beelden is te zien hoe tientallen mannen in vrachtwagens worden getransporteerd, omgeven door gewapende en gemaskerde mannen. Andere beelden tonen hoe tientallen mannen in een massagraf liggen en geëxecuteerd worden. Ook zijn overleden slachtoffers in close-up te zien. Het is onduidelijk of de slachtoffers burgers zijn of gevangengenomen soldaten. Sommige slachtoffers hebben een soldatenbroek aan, maar andere zijn gewoon gekleed in burgerkledij.

Ook is onduidelijk waar en wanneer de beelden zijn genomen – de informatie die via het Twitter-account verspreid is, kan nog niet bevestigd worden.

Het bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten waarschuwde eerder deze week al dat het melding kreeg van executies door ISIS tijdens zijn offensief van de voorbije dagen in Irak. Grote delen van het oosten en noorden van het land werden daarbij veroverd. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content