In beeld: Filipijnse studenten mogen na meer dan twee jaar opnieuw naar school

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Miljoenen kinderen in de Filipijnen zijn maandag opnieuw naar school mogen gaan na meer dan twee jaar afstandsonderwijs als maatregel tegen het coronavirus.

De Filipijnen zijn daarmee een van de laatste landen ter wereld die fysiek onderwijs opnieuw toelaten na de uitbraak van de coronapandemie.

Voltijds

In circa 24.000 scholen, iets minder dan de helft van alle publieke scholen op de eilandengroep, mogen leerlingen sinds maandag opnieuw vijf dagen per week fysiek naar de klassen. Dat gebeurt met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals mondmaskers en temperatuurmetingen.

Lees verder onder de fotoreeks

De overige scholen starten met een mix van fysieke en online lessen. Het is de bedoeling dat vanaf november opnieuw alle 27 miljoen geregistreerde studenten terug voltijds naar de klas kunnen gaan.

Hotspots

Verscheidene scholen zijn genoodzaakt om de lessen op te delen in shiften vanwege een tekort aan plaats. Die capaciteitsproblemen zijn een oud zeer, maar het ministerie van Onderwijs wil ook vermijden dat overvolle klassen opnieuw hotspots voor het coronavirus worden.

De Filipijnen zijn een van de zwaarst getroffen landen door covid-19 in Zuidoost-Azië, met zo’n drie miljoen geregistreerde gevallen en 50.000 doden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content