De Italiaan, die wordt beschouwd als de baas van de maffia van Calabrië, de 'ndrangheta', werd samen met een andere Italiaanse maffioso gevangengenomen in de stad Joao Pessoa. Hun arrestatie is het resultaat van een gezamenlijk onderzoek met Italië, zei de federale politie van Brazilië in een verklaring.

Morabito is één van de meest gezochte misdadigers in Italië. 'Er zijn sporen van het optreden van Rocco Morabito bij de organisatie van de drugshandel tussen Brazilië en Europa sinds de jaren negentig', aldus nog de politie.

Morabito staat onder meer bekend als de 'Cocaïnekoning van Milaan' en was sinds 1994 op de vlucht. De Uruguayaanse autoriteiten arresteerden hem in 2017. De Uruguayaanse justitie keurde in 2018 zijn uitlevering aan Italië goed, maar in juni 2019 wist hij via het dak uit de centrale gevangenis van Montevideo te ontsnappen en hij was sindsdien op de vlucht.

De Italiaan, die wordt beschouwd als de baas van de maffia van Calabrië, de 'ndrangheta', werd samen met een andere Italiaanse maffioso gevangengenomen in de stad Joao Pessoa. Hun arrestatie is het resultaat van een gezamenlijk onderzoek met Italië, zei de federale politie van Brazilië in een verklaring. Morabito is één van de meest gezochte misdadigers in Italië. 'Er zijn sporen van het optreden van Rocco Morabito bij de organisatie van de drugshandel tussen Brazilië en Europa sinds de jaren negentig', aldus nog de politie. Morabito staat onder meer bekend als de 'Cocaïnekoning van Milaan' en was sinds 1994 op de vlucht. De Uruguayaanse autoriteiten arresteerden hem in 2017. De Uruguayaanse justitie keurde in 2018 zijn uitlevering aan Italië goed, maar in juni 2019 wist hij via het dak uit de centrale gevangenis van Montevideo te ontsnappen en hij was sindsdien op de vlucht.