Commissievoorzitter en Democraat Jerry Nadler stuurde een brief naar Trump om hem samen met zijn advocaten uit te nodigen. Naar verwachting zullen ook grondwettelijke experts uitgenodigd worden. De onderzoekscommissie is een andere commissie dan die de afgelopen weken openbare hoorzittingen voerde, dat was de inlichtingencommissie onder leiding van de Democraat Adam Schiff. De juridische commissie voert de hoorzittingen, er werden ook verschillende experts uitgenodigd, op basis van een rapport dat Schiff's commissie voorlegt. Nadler en de zijnen buigt zich daarover en beslist of en op welke gronden er een officiële impeachment zal volgen.

De impeachmentprocedure startte in september tegen Trump, omdat de Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin. Hij zette volgens hen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky onder druk om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en diens zoon Hunter. Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen. De Democraten beschuldigen de president er ook van militaire hulp als drukkingsmiddel te hebben ingezet.

Commissievoorzitter en Democraat Jerry Nadler stuurde een brief naar Trump om hem samen met zijn advocaten uit te nodigen. Naar verwachting zullen ook grondwettelijke experts uitgenodigd worden. De onderzoekscommissie is een andere commissie dan die de afgelopen weken openbare hoorzittingen voerde, dat was de inlichtingencommissie onder leiding van de Democraat Adam Schiff. De juridische commissie voert de hoorzittingen, er werden ook verschillende experts uitgenodigd, op basis van een rapport dat Schiff's commissie voorlegt. Nadler en de zijnen buigt zich daarover en beslist of en op welke gronden er een officiële impeachment zal volgen.De impeachmentprocedure startte in september tegen Trump, omdat de Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin. Hij zette volgens hen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky onder druk om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en diens zoon Hunter. Joe Biden wordt in 2020 mogelijk de Democratische uitdager van Trump bij de presidentsverkiezingen. De Democraten beschuldigen de president er ook van militaire hulp als drukkingsmiddel te hebben ingezet.