Volgens Elliot Engel, de voorzitter van Buitenlandse Zaken in het Huis van Afgevaardigden, zullen de artikels onthuld worden op een persconferentie dinsdagochtend. Dat zei hij tijdens een urenlange vergadering van de Democratische leiders onder wie ook Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Volgens bronnen gaat het om twee aanklachten, schrijft The Washington Post. Volgens de krant willen de Democraten Trump vervolgen vanwege machtsmisbruik en het hinderen van het Huis van Afgevaardigden.

In de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vonden maandag debatten plaats in een poging van de Democraten om de Republikeinse president wegens machtsmisbruik uit zijn ambt te ontzetten. Die hoorzitting duurde maar liefst negen uur.

Als de aanklachten zijn opgesteld, moet de commissie voor Justitie er nog over stemmen. Pelosi zou dat nog voor de start van het kerstreces willen doen.

Volgens Elliot Engel, de voorzitter van Buitenlandse Zaken in het Huis van Afgevaardigden, zullen de artikels onthuld worden op een persconferentie dinsdagochtend. Dat zei hij tijdens een urenlange vergadering van de Democratische leiders onder wie ook Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Volgens bronnen gaat het om twee aanklachten, schrijft The Washington Post. Volgens de krant willen de Democraten Trump vervolgen vanwege machtsmisbruik en het hinderen van het Huis van Afgevaardigden. In de Justitiecommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vonden maandag debatten plaats in een poging van de Democraten om de Republikeinse president wegens machtsmisbruik uit zijn ambt te ontzetten. Die hoorzitting duurde maar liefst negen uur. Als de aanklachten zijn opgesteld, moet de commissie voor Justitie er nog over stemmen. Pelosi zou dat nog voor de start van het kerstreces willen doen.