Concreet bepaalt de resolutie dat het impeachment-onderzoek tegen Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen.

Het ging dus niet om een stemming over afzetting van de president zelf, maar om een eerste test voor de steun voor zo'n impeachmentprocedure in het lagerhuis van het Congres.

Het Huis, waarin een meerderheid van Democraten zetelt, keurde de resolutie goed 232 stemmen tegen 196. Twee Democraten en alle Republikeinen stemden tegen.

Volgens de resolutie krijgen de Republikeinen nu ook het recht om getuigen te dagvaarden, wat tot nu toe niet het geval was. Daarnaast kunnen de advocaten van de president zich in de Commissie Justitie mengen in de verhoren.

Die commissie zal uiteindelijk beslissen of Trump aangeklaagd wordt.

Concreet bepaalt de resolutie dat het impeachment-onderzoek tegen Donald Trump in de komende maanden niet achter gesloten deuren zal verlopen maar via openbare hoorzittingen. Het ging dus niet om een stemming over afzetting van de president zelf, maar om een eerste test voor de steun voor zo'n impeachmentprocedure in het lagerhuis van het Congres.Het Huis, waarin een meerderheid van Democraten zetelt, keurde de resolutie goed 232 stemmen tegen 196. Twee Democraten en alle Republikeinen stemden tegen. Volgens de resolutie krijgen de Republikeinen nu ook het recht om getuigen te dagvaarden, wat tot nu toe niet het geval was. Daarnaast kunnen de advocaten van de president zich in de Commissie Justitie mengen in de verhoren. Die commissie zal uiteindelijk beslissen of Trump aangeklaagd wordt.