IMF-topvrouw Lagarde stelt reis naar Saoedi-Arabië uit

© Reuters

De topvrouw van het Internationaal Muntfonds, Christine Lagarde, heeft haar geplande reis naar het Midden-Oosten uitgesteld. Ze zou er deelnemen aan een grote beleggersconferentie in Saoedi-Arabië. Dat deelt een IMF-woordvoerder dinsdagavond mee in Washington.

Een paar dagen eerder had Lagarde nog verklaard dat ze, ondanks de beschuldigingen aan het adres van het Saoedische regime over het verdwijnen van journalist Jamal Khashoggi, toch naar Riyad zou reizen. ‘De oorspronkelijk geplande reis van de directrice naar het Midden-Oosten wordt uitgesteld’, zei een woordvoerder van het IMF, zonder meer details te geven.

Op 23 oktober zou een grote beleggersconferentie, met een grote groep prominenten uit de economie en politiek, in Riyad plaatsvinden. Maar na de gebeurtenissen rond Khashoggi regent het afzeggingen. Onder anderen het hoofd van grootbank HSBC, John Flint, en de voorzitters van het bestuur van mediabedrijf Viacom en taxidienst Uber hebben al afgezegd. Ook de Britse miljardair Richard Branson annuleerde zijn bezoek. Daarnaast blijven verschillende media weg van de ontmoeting.

Wie voorlopig nog niet officieel heeft afgezegd, is de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin.

Partner Content