Oud-premier, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig parlementsvoorzitter Meta is de leider van de Socialistische Beweging voor Integratie, de kleine coalitiepartner van de Socialistische Partij van premier Edi Rama.

Meta werd verkozen met 80 (van de 140) stemmen. Slechts twee parlementariërs stemden tegen. De stemming werd door de oppositie geboycot.

De nieuwe president vervangt in juli Bujar Nishani, die er dan een ambtstermijn van vijf jaar op heeft zitten.

De oppositie wil dat de huidige regering ontslag neemt en dat een overgangsregering met alle partijen "eerlijke" parlementsverkiezingen voorbereidt. Die vinden plaats op 18 juni.

Oud-premier, oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig parlementsvoorzitter Meta is de leider van de Socialistische Beweging voor Integratie, de kleine coalitiepartner van de Socialistische Partij van premier Edi Rama.Meta werd verkozen met 80 (van de 140) stemmen. Slechts twee parlementariërs stemden tegen. De stemming werd door de oppositie geboycot.De nieuwe president vervangt in juli Bujar Nishani, die er dan een ambtstermijn van vijf jaar op heeft zitten.De oppositie wil dat de huidige regering ontslag neemt en dat een overgangsregering met alle partijen "eerlijke" parlementsverkiezingen voorbereidt. Die vinden plaats op 18 juni.