Ikea waarschuwt haar klanten dat grote kasten en laden aan de muur moeten worden vastgemaakt om te vermijden dat ze omvallen. Het gaat specifiek om de Malm-ladekasten in het gamma van Ikea.

In 2014 kwamen twee Amerikaanse jongetjes om het leven nadat Malm-ladekasten, die niet aan de muur waren vastgemaakt, op hen waren gevallen. Een tweejarig jongetje in de Amerikaanse staat Pennsylvania stierf in februari toen een kast van zes lades op hem viel. Een 23 maanden oude peuter uit Washington werd in juni geplet door een een ladekast van drie lades.

Ikea heeft ook weet van drie andere dodelijke ongevallen sinds 1989 door andere modellen die omvielen.

De meubelketen waarschuwt om geen kinderladekasten van meer dan 60 cm te gebruiken tenzij ze aan de muur zijn vastgemaakt. Ikea stelt een gratis bevestigingskit ter beschikking om de kasten aan de muur vast te maken.

De Malm-ladekasten worden sinds 2002 verkocht. Ikea zegt dat zijn producten veilig zijn als ze volgens de juiste instructies in elkaar worden gezet. (TE)

Ikea waarschuwt haar klanten dat grote kasten en laden aan de muur moeten worden vastgemaakt om te vermijden dat ze omvallen. Het gaat specifiek om de Malm-ladekasten in het gamma van Ikea.In 2014 kwamen twee Amerikaanse jongetjes om het leven nadat Malm-ladekasten, die niet aan de muur waren vastgemaakt, op hen waren gevallen. Een tweejarig jongetje in de Amerikaanse staat Pennsylvania stierf in februari toen een kast van zes lades op hem viel. Een 23 maanden oude peuter uit Washington werd in juni geplet door een een ladekast van drie lades. Ikea heeft ook weet van drie andere dodelijke ongevallen sinds 1989 door andere modellen die omvielen. De meubelketen waarschuwt om geen kinderladekasten van meer dan 60 cm te gebruiken tenzij ze aan de muur zijn vastgemaakt. Ikea stelt een gratis bevestigingskit ter beschikking om de kasten aan de muur vast te maken. De Malm-ladekasten worden sinds 2002 verkocht. Ikea zegt dat zijn producten veilig zijn als ze volgens de juiste instructies in elkaar worden gezet. (TE)