Ikea gaat zijn site Ikea Family Live, die in 25 landen bestaat in gedrukte dan wel onlinevorm, sluiten 'omdat een aantal artikels van het onlinemagazine zouden kunnen worden beschouwd als propaganda' volgens de wet over homopropaganda uit 2013.

Met die wet willen de Russische autoriteiten voorkomen dat minderjarigen blootgesteld worden aan 'propaganda over niet-traditionele seksuele geaardheden'.

Ikea wil de wet liever niet overtreden en sluit daarom de website met foto's en interviews van families, ongeacht hun geaardheid, nationaliteit of religie.

Ikea zou bij een overtreding van de Russische wet een boete van ruim 15.000 euro of een opschorting van zijn activiteiten in het land gedurende 90 dagen riskeren.

De Zweedse meubelketen is al sinds 2000 actief in Rusland en heeft er niet echt concurrentie. De Russische markt is voor Ikea de op drie na belangrijkste wereldwijd, na Duitsland, de VS en Frankrijk.

(Belga/MI)

Ikea gaat zijn site Ikea Family Live, die in 25 landen bestaat in gedrukte dan wel onlinevorm, sluiten 'omdat een aantal artikels van het onlinemagazine zouden kunnen worden beschouwd als propaganda' volgens de wet over homopropaganda uit 2013. Met die wet willen de Russische autoriteiten voorkomen dat minderjarigen blootgesteld worden aan 'propaganda over niet-traditionele seksuele geaardheden'. Ikea wil de wet liever niet overtreden en sluit daarom de website met foto's en interviews van families, ongeacht hun geaardheid, nationaliteit of religie. Ikea zou bij een overtreding van de Russische wet een boete van ruim 15.000 euro of een opschorting van zijn activiteiten in het land gedurende 90 dagen riskeren. De Zweedse meubelketen is al sinds 2000 actief in Rusland en heeft er niet echt concurrentie. De Russische markt is voor Ikea de op drie na belangrijkste wereldwijd, na Duitsland, de VS en Frankrijk.(Belga/MI)