Bob Woodruff, een reporter van ABC News, kreeg een e-mail inhanden die de man, Michael McKay, vanochtend naar zijn werkgever stuurde.

Branden

McKay, die zegt dat hij op het boorplatform van Songa Mercur voor de kust van Vung Tau werkt, schrijft: 'Ik geloof dat ik het vliegtuig van Malaysia Airlines heb zien neerstorten, de timing klopt alvast. Ik heb reeds geprobeerd om de Maleisische en de Vietnamese autoriteiten te contacteren, maar ik weet niet of de boodschap goed is aangekomen.'

Vung Tau ligt in het zuidwesten van Vietnam, zo'n 400 km van het schiereiland Ca Mau. Het is voor de kust van Ca Mau dat het vliegtuig met 239 inzittenden plots van de radar verdween. Bekijk een kaart.

In zijn e-mail geeft McKay ook de coördinaten van zijn locatie en een schatting van de plaats waar hij het vliegtuig zag. 'Ik zag het vliegtuig branden in de lucht zo'n 50 tot 70 kilometer in de verte, al is dat moeilijk te schatten.' Hij voegt eraan toe het toestel intact was.

Foto

Woodruff plaatste op Twitter een foto van de e-mail. Hij benadrukte aanvankelijk dat hij niet kon uitsluiten dat het om een hoax ging, maar deelde in een volgende tweet mee dat hij bevestiging heeft gekregen dat de e-mail echt is. Volgens de reporter hebben de Vietnamese autoriteiten ook aan hem bevestigd dat ze de e-mail hebben ontvangen.

Spoorloos

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was vorige zaterdag met 227 passagiers en 12 crewleden op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het een klein uurtje na het opstijgen in de Maleisische hoofdstad plots van de radar verdween. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Het gebied waarin gezocht wordt, strekt zich inmiddels uit van China tot India.

Bob Woodruff, een reporter van ABC News, kreeg een e-mail inhanden die de man, Michael McKay, vanochtend naar zijn werkgever stuurde. BrandenMcKay, die zegt dat hij op het boorplatform van Songa Mercur voor de kust van Vung Tau werkt, schrijft: 'Ik geloof dat ik het vliegtuig van Malaysia Airlines heb zien neerstorten, de timing klopt alvast. Ik heb reeds geprobeerd om de Maleisische en de Vietnamese autoriteiten te contacteren, maar ik weet niet of de boodschap goed is aangekomen.'Vung Tau ligt in het zuidwesten van Vietnam, zo'n 400 km van het schiereiland Ca Mau. Het is voor de kust van Ca Mau dat het vliegtuig met 239 inzittenden plots van de radar verdween. Bekijk een kaart.In zijn e-mail geeft McKay ook de coördinaten van zijn locatie en een schatting van de plaats waar hij het vliegtuig zag. 'Ik zag het vliegtuig branden in de lucht zo'n 50 tot 70 kilometer in de verte, al is dat moeilijk te schatten.' Hij voegt eraan toe het toestel intact was.FotoWoodruff plaatste op Twitter een foto van de e-mail. Hij benadrukte aanvankelijk dat hij niet kon uitsluiten dat het om een hoax ging, maar deelde in een volgende tweet mee dat hij bevestiging heeft gekregen dat de e-mail echt is. Volgens de reporter hebben de Vietnamese autoriteiten ook aan hem bevestigd dat ze de e-mail hebben ontvangen.SpoorloosVlucht MH370 van Malaysia Airlines was vorige zaterdag met 227 passagiers en 12 crewleden op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het een klein uurtje na het opstijgen in de Maleisische hoofdstad plots van de radar verdween. Sindsdien ontbreekt elk spoor.Het gebied waarin gezocht wordt, strekt zich inmiddels uit van China tot India.