De Bardarbunga-vulkaan (officieel Bárðarbunga) barstte op zondag 31 augustus om iets voor 8 uur 's ochtends uit, in dezelfde zone als de eruptie van vrijdag 29 augustus.

Het IJslandse meteorologische instituut, dat de vulkanische activiteit in de gaten houdt, veranderde de code voor luchtvaart zondagochtend naar rood, het hoogste niveau.

Maar zondagavond hebben de autoriteiten van IJsland het alarm voor de luchtvaart verlaagd tot oranje - de op één na hoogste alarmfase -, ondanks voortdurende lineaire erupties bij de vulkaan.

De zichtbaarheid is verbeterd in het eruptiegebied in het lavaveld ten noorden van de gletsjer Vatnajokull, en er zijn geen tekenen van as in de lucht, zei de meteorologische dienst van IJsland. (Belga/MI)

De Bardarbunga-vulkaan (officieel Bárðarbunga) barstte op zondag 31 augustus om iets voor 8 uur 's ochtends uit, in dezelfde zone als de eruptie van vrijdag 29 augustus. Het IJslandse meteorologische instituut, dat de vulkanische activiteit in de gaten houdt, veranderde de code voor luchtvaart zondagochtend naar rood, het hoogste niveau.Maar zondagavond hebben de autoriteiten van IJsland het alarm voor de luchtvaart verlaagd tot oranje - de op één na hoogste alarmfase -, ondanks voortdurende lineaire erupties bij de vulkaan. De zichtbaarheid is verbeterd in het eruptiegebied in het lavaveld ten noorden van de gletsjer Vatnajokull, en er zijn geen tekenen van as in de lucht, zei de meteorologische dienst van IJsland. (Belga/MI)