Gouverneur Patrick Honohan van de Ierse centrale bank verwacht dat Ierland een aanzienlijke lening van de Europese Unie zal aanvaarden.

Op de Ierse nationale omroep RTE sprak hij donderdag over tientallen miljarden euro's, zo meldt de BBC. De uiteindelijk beslissing ligt bij de Ierse regering, die eerder heeft aangegeven dat ze geen hulp wil.

Na Griekenland eerder dit jaar nemen de financiële markten dezer
dagen Ierland onder vuur omdat ze vrezen dat het land zijn rekeningen niet meer kan betalen. De immense staatssteun aan de banken doet het Ierse begrotingstekort dit jaar oplopen tot 32 procent van het bruto binnenlands product.

Volgens Honohan zou Ierland nu toch bereid zijn hulp te aanvaarden. Zijn uitspraak komt er op een moment dat Europese experts en experts van het Internationaal Monetair Fonds donderdag in Dublin waren in een poging om Ierland ervan te overtuigen toch in te stemmen met een internationaal reddingsplan voor haar banken.

Gouverneur Patrick Honohan van de Ierse centrale bank verwacht dat Ierland een aanzienlijke lening van de Europese Unie zal aanvaarden.Op de Ierse nationale omroep RTE sprak hij donderdag over tientallen miljarden euro's, zo meldt de BBC. De uiteindelijk beslissing ligt bij de Ierse regering, die eerder heeft aangegeven dat ze geen hulp wil. Na Griekenland eerder dit jaar nemen de financiële markten dezer dagen Ierland onder vuur omdat ze vrezen dat het land zijn rekeningen niet meer kan betalen. De immense staatssteun aan de banken doet het Ierse begrotingstekort dit jaar oplopen tot 32 procent van het bruto binnenlands product. Volgens Honohan zou Ierland nu toch bereid zijn hulp te aanvaarden. Zijn uitspraak komt er op een moment dat Europese experts en experts van het Internationaal Monetair Fonds donderdag in Dublin waren in een poging om Ierland ervan te overtuigen toch in te stemmen met een internationaal reddingsplan voor haar banken.