Een rechterlijke uitspraak zorgde er namelijk voor dat delen van een wet die het bezit van bepaalde stoffen verbiedt, nietig werden verklaard.

Het parlement kwam dinsdagavond nog samen om de lacune weg te werken en minister van Gezondheid Leo Varadkar riep alle Ieren die zinnens zouden zijn om van de tijdelijke legalisering te profiteren op om aan hun gezondheid te denken.

Het is de bedoeling dat binnen de 24 uur een nieuwe wet in voege treedt. De regering wees er voorts op dat de verkoop van drugs wel nog altijd verboden is, net als de productie ervan. Overigens vallen cocaïne, heroïne en cannabis niet onder de tijdelijke legalisering.

(Belga/RR)

Een rechterlijke uitspraak zorgde er namelijk voor dat delen van een wet die het bezit van bepaalde stoffen verbiedt, nietig werden verklaard. Het parlement kwam dinsdagavond nog samen om de lacune weg te werken en minister van Gezondheid Leo Varadkar riep alle Ieren die zinnens zouden zijn om van de tijdelijke legalisering te profiteren op om aan hun gezondheid te denken. Het is de bedoeling dat binnen de 24 uur een nieuwe wet in voege treedt. De regering wees er voorts op dat de verkoop van drugs wel nog altijd verboden is, net als de productie ervan. Overigens vallen cocaïne, heroïne en cannabis niet onder de tijdelijke legalisering.(Belga/RR)