Quinn overleed zondagochtend, zo maakten zijn supporters bekend op Facebook, melden internationale media. De man uit New York had in 2013 te horen gekregen dat hij aan de ongeneeslijke spierziekte ALS leed.

Ice Bucket Challenge

Mede onder impuls van Quinn en zijn familie en vrienden werd in de zomer van 2014 de 'Ice Bucket Challenge' een wereldwijde hype op de sociale media.

Daarbij moesten mensen een emmer ijskoud water over hun hoofd leeggieten en een filmpje daarvan op de sociale media delen, ofwel geld doneren aan onderzoek naar ALS.

De campagne ging viraal en bracht uiteindelijk meer dan 220 miljoen dollar op.

Onder anderen de Amerikaanse oud-president George W. Bush, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Cristiano Ronaldo en, dichter bij huis, Bart De Wever deden eraan mee.

ALS, voluit Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke, neurologische ziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt als gevolg van de verlamming van de ademhalingsspieren.

Quinn overleed zondagochtend, zo maakten zijn supporters bekend op Facebook, melden internationale media. De man uit New York had in 2013 te horen gekregen dat hij aan de ongeneeslijke spierziekte ALS leed. Mede onder impuls van Quinn en zijn familie en vrienden werd in de zomer van 2014 de 'Ice Bucket Challenge' een wereldwijde hype op de sociale media. Daarbij moesten mensen een emmer ijskoud water over hun hoofd leeggieten en een filmpje daarvan op de sociale media delen, ofwel geld doneren aan onderzoek naar ALS. De campagne ging viraal en bracht uiteindelijk meer dan 220 miljoen dollar op.Onder anderen de Amerikaanse oud-president George W. Bush, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Cristiano Ronaldo en, dichter bij huis, Bart De Wever deden eraan mee.ALS, voluit Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke, neurologische ziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt als gevolg van de verlamming van de ademhalingsspieren.