Huurmoordenaar bekent 30 moorden

10/04/14 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

In Californië heeft een huurmoordenaar meer dan 30 moorden bekend. Hij zou vanaf zijn zestiende de moorden hebben gepleegd in opdracht van een drugskartel.

Huurmoordenaar bekent 30 moorden

© Reuters

Een 51-jarige man uit Californië heeft toegegeven meer dan 30 mensen te hebben omgebracht als huurmoordenaar voor een drugskartel. De man werd vorig jaar wegens een moord in de Amerkaanse staat Alabama gearresteerd. Dat meldt de Los Angeles Times.

Tijdens het verhoor heeft hij zijn misdadig verleden bekendgemaakt "omdat hij in het reine met zichzelf wou komen". Volgens het Openbaar Ministerie riskeert hij nu de doodstraf.

De speurders betichten de man er nu van tussen 1980 en 2011 in Californië negen mensen te hebben doodgschoten. Voor hoeveel moorden de man nog verantwoordelijk is, is volgens de autoriteiten niet duidelijk. Zijn bekentenissen kunnen leiden tot de opheldering van oude moordzaken in Californië, Florida en Alabama.

De man verklaarde dat hij al op 16-jarige leeftijd zijn eerste opdracht als huurmoordenaar voor het drugskartel uitvoerde. Als hij schulden inde voor het kartel, mocht hij een kwart daarvan houden als loon. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners