De chemische wapens werden door helikopters of gevechtsvliegtuigen gedropt of vanop de grond afgeschoten.

"Het jongste gebruik van zenuwgas door de regering is een dodelijke escalatie en maakt deel uit van een duidelijk patroon", zei HRW-voorzitter Kenneth Roth. Het onderzoek van de mensrechtenorganisatie is gebaseerd op interviews met ooggetuigen, de analyse van videobeelden, foto's en online publicaties.

Syrië en Rusland beweren dat er bij de veronderstelde gifgasaanval op Khan Shaykhun mogelijk een munitiedepot met chemische wapens van de rebellen of terroristen is geraakt en eisen een onafhankelijk onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) ter plaatse, maar dat heeft tot dusver nog niet plaatsgevonden.

De chemische wapens werden door helikopters of gevechtsvliegtuigen gedropt of vanop de grond afgeschoten."Het jongste gebruik van zenuwgas door de regering is een dodelijke escalatie en maakt deel uit van een duidelijk patroon", zei HRW-voorzitter Kenneth Roth. Het onderzoek van de mensrechtenorganisatie is gebaseerd op interviews met ooggetuigen, de analyse van videobeelden, foto's en online publicaties. Syrië en Rusland beweren dat er bij de veronderstelde gifgasaanval op Khan Shaykhun mogelijk een munitiedepot met chemische wapens van de rebellen of terroristen is geraakt en eisen een onafhankelijk onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) ter plaatse, maar dat heeft tot dusver nog niet plaatsgevonden.