Het Rode Kruis heeft voor het eerst sinds het begin van de gevechten hoognodige medische hulpgoederen naar ziekenhuizen in de Zuid-Jemenitische havenstad Aden gebracht. Het konvooi van het Internationaal Rode Kruis (ICRC) arriveerde in de districten Kraitar en al-Ma'alla. Dat deelde het hoofd van de ICRC-operaties in het Midden-Oosten, Robert Mardini, mee.

'Aden is een spookstad', schreef hij op Twitter. 'De inwoners zijn nergens te zien en de omvang van de verwoestingen in de stad wordt steeds duidelijker.'

VN-veiligheidsraad

In Aden vechten lokale aanhangers van de gevluchte president Abed Rabbo Mansur Hadi en de uit het noorden afkomstige Houthi-rebellen al twee weken om de controle over de stad. Sinds 26 maart bombarderen bovendien gevechtsvliegtuigen van een door Saoedi-Arabië geleide regionale coalitie stellingen en wapendepots van de Houthi's.

De VN-Veiligheidsraad zal maandagavond beraadslagen over een Russisch voorstel waarin een humanitaire vuurpauze wordt bepleit opdat de noodlijdende bevolking kan bevoorraad worden. (Belga/AVE)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het Rode Kruis heeft voor het eerst sinds het begin van de gevechten hoognodige medische hulpgoederen naar ziekenhuizen in de Zuid-Jemenitische havenstad Aden gebracht. Het konvooi van het Internationaal Rode Kruis (ICRC) arriveerde in de districten Kraitar en al-Ma'alla. Dat deelde het hoofd van de ICRC-operaties in het Midden-Oosten, Robert Mardini, mee. 'Aden is een spookstad', schreef hij op Twitter. 'De inwoners zijn nergens te zien en de omvang van de verwoestingen in de stad wordt steeds duidelijker.'In Aden vechten lokale aanhangers van de gevluchte president Abed Rabbo Mansur Hadi en de uit het noorden afkomstige Houthi-rebellen al twee weken om de controle over de stad. Sinds 26 maart bombarderen bovendien gevechtsvliegtuigen van een door Saoedi-Arabië geleide regionale coalitie stellingen en wapendepots van de Houthi's. De VN-Veiligheidsraad zal maandagavond beraadslagen over een Russisch voorstel waarin een humanitaire vuurpauze wordt bepleit opdat de noodlijdende bevolking kan bevoorraad worden. (Belga/AVE)