Het is de jongste ontwikkeling in het onderzoek naar de handel en wandel van Giuliani als jurist van Trump. Aanklagers bekijken of Giuliani in die periode lobbywetten heeft overtreden, meldt The New York Times. Het gaat om de vraag of Giuliani in 2019 illegaal lobbyde bij de regering-Trump op verzoek van Oekraïense functionarissen en topfiguren. Deze personen hielpen Giuliani bij het zoeken naar informatie die politieke rivalen van Trump, met name de familie Biden, de huidige president Joe Biden en zijn in Oekraïne lobbyende zoon Hunter, konden besmeuren.

'Amerika's burgemeester'

Giuliani ontkent in een verklaring van zijn advocaat zich schuldig te hebben gemaakt aan onoorbare lobbypraktijken. Volgens raadsman Bob Costello zijn de zoekacties in de woning en het kantoor van Giuliani gebaseerd op een vermeend incident rond het ontbreken van een registratie.

Giuliani, die tijdens de terreuraanslag van 11 september 2001 burgemeester van New York was, en bekendstond als 'Amerika's burgemeester', werd later zelf zonder succes presidentskandidaat. Daarna werd hij lobbyist, en persoonlijk advocaat van Donald Trump.

Het is de jongste ontwikkeling in het onderzoek naar de handel en wandel van Giuliani als jurist van Trump. Aanklagers bekijken of Giuliani in die periode lobbywetten heeft overtreden, meldt The New York Times. Het gaat om de vraag of Giuliani in 2019 illegaal lobbyde bij de regering-Trump op verzoek van Oekraïense functionarissen en topfiguren. Deze personen hielpen Giuliani bij het zoeken naar informatie die politieke rivalen van Trump, met name de familie Biden, de huidige president Joe Biden en zijn in Oekraïne lobbyende zoon Hunter, konden besmeuren. Giuliani ontkent in een verklaring van zijn advocaat zich schuldig te hebben gemaakt aan onoorbare lobbypraktijken. Volgens raadsman Bob Costello zijn de zoekacties in de woning en het kantoor van Giuliani gebaseerd op een vermeend incident rond het ontbreken van een registratie. Giuliani, die tijdens de terreuraanslag van 11 september 2001 burgemeester van New York was, en bekendstond als 'Amerika's burgemeester', werd later zelf zonder succes presidentskandidaat. Daarna werd hij lobbyist, en persoonlijk advocaat van Donald Trump.