Zondag ontstond er ophef na enkele tweets van de president, die stelden dat vier progressieve Democratische Congresvrouwen met een andere huidskleur 'terug [...] naar de plaatsen waar ze vandaan komen' moeten. 'Het Huis van Afgevaardigden veroordeelt met klem de racistische opmerkingen van president Donald Trump die angst voor en haat tegenover nieuwe Amerikanen en mensen met kleur legitimeren en vergroten', klinkt het in de tekst. In het Huis stemden 240 leden voor de resolutie en 187 leden tegen. Ook vier Republikeinen schaarden zich achter de tekst.

Topdemocrate en speaker Nancy Pelosi verklaarde dat Trumps uitspraken 'walgelijk' waren. 'Die commentaren waren racistisch. Hoe beschamend dat hij die aanstootgevende woorden blijft verdedigen.' Zij en het Huis waakten er wel over dat ze alleen de uitspraken racistisch noemden en niet de persoon.

Zondag ontstond er ophef na enkele tweets van de president, die stelden dat vier progressieve Democratische Congresvrouwen met een andere huidskleur 'terug [...] naar de plaatsen waar ze vandaan komen' moeten. 'Het Huis van Afgevaardigden veroordeelt met klem de racistische opmerkingen van president Donald Trump die angst voor en haat tegenover nieuwe Amerikanen en mensen met kleur legitimeren en vergroten', klinkt het in de tekst. In het Huis stemden 240 leden voor de resolutie en 187 leden tegen. Ook vier Republikeinen schaarden zich achter de tekst.Topdemocrate en speaker Nancy Pelosi verklaarde dat Trumps uitspraken 'walgelijk' waren. 'Die commentaren waren racistisch. Hoe beschamend dat hij die aanstootgevende woorden blijft verdedigen.' Zij en het Huis waakten er wel over dat ze alleen de uitspraken racistisch noemden en niet de persoon.