Dat gebeurde met 269 stemmen tegen 161. De Senaat moet zich nog over de maatregel buigen.

Volgens het akkoord kan het schuldenplafond van de VS met tot 2.400 miljard dollar opgetrokken worden in twee fases. De overheidsuitgaven worden met meer dan 2.000 miljard dollar verminderd.

De Senaat zou dinsdag over het akkoord stemmen. Als ook daar het licht op groen wordt gezet, kan president Obama zijn handtekening onder het akkoord zetten.

Republikeinen en Democraten moesten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Wettelijk mag de schuldenberg niet hoger zijn dan 14.290 miljard dollar. Als dat plafond niet werd opgetrokken, dreigde het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/TE)

Dat gebeurde met 269 stemmen tegen 161. De Senaat moet zich nog over de maatregel buigen. Volgens het akkoord kan het schuldenplafond van de VS met tot 2.400 miljard dollar opgetrokken worden in twee fases. De overheidsuitgaven worden met meer dan 2.000 miljard dollar verminderd. De Senaat zou dinsdag over het akkoord stemmen. Als ook daar het licht op groen wordt gezet, kan president Obama zijn handtekening onder het akkoord zetten. Republikeinen en Democraten moesten voor 2 augustus een vergelijk vinden over de aanpassing van het schuldenplafond van de VS. Wettelijk mag de schuldenberg niet hoger zijn dan 14.290 miljard dollar. Als dat plafond niet werd opgetrokken, dreigde het bankroet, omdat de VS hun schulden niet langer zouden kunnen betalen. (Belga/TE)