De commissie Inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal op 20 maart de eerste publieke hoorzitting houden in verband met mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen. Dat heeft Devin Nunes, voorzitter van de commissie, gezegd, zo berichten verscheidene media.

De commissie zal de beschuldigingen onderzoeken over Russische hacking en andere cyberactiviteiten tijdens de campagne voor de presidentsverkiezing, ontmoetingen tussen Russische vertegenwoordigers en medewerkers van het campagneteam van Trump en het lekken van informatie. De Amerikaanse inlichtingendiensten achten Rusland onder meer verantwoordelijk voor het hacken van de e-mails van leden van de Democratische partij.

Op de hoorzitting zijn volgens Nunes FBI-directeur James Comey, NSA-directeur Mike Rogers, voormalig CIA-directeur John Brennan, gewezen topman van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper en oud-minister van Justitie Sally Yates uitgenodigd. Ze zijn echter niet verplicht om te getuigen.

Nunes gaf ook aan dat de commissie de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van zijn voorganger Barack Obama zal onderzoeken. Afgelopen weekend zei Trump op Twitter dat Obama hem had laten afluisteren tijdens de verkiezingscampagne, zonder zijn bewering te staven.

De commissievoorzitter benadrukt dat er voorlopig ook geen bewijzen zijn. In de aanloop naar de hoorzitting heeft de commissie Inlichtingen een hele reeks documenten opgevraagd bij de verscheidene inlichtingendiensten. Die moeten tegen 17 maart worden overgedragen.

De commissie Inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal op 20 maart de eerste publieke hoorzitting houden in verband met mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen. Dat heeft Devin Nunes, voorzitter van de commissie, gezegd, zo berichten verscheidene media.De commissie zal de beschuldigingen onderzoeken over Russische hacking en andere cyberactiviteiten tijdens de campagne voor de presidentsverkiezing, ontmoetingen tussen Russische vertegenwoordigers en medewerkers van het campagneteam van Trump en het lekken van informatie. De Amerikaanse inlichtingendiensten achten Rusland onder meer verantwoordelijk voor het hacken van de e-mails van leden van de Democratische partij. Op de hoorzitting zijn volgens Nunes FBI-directeur James Comey, NSA-directeur Mike Rogers, voormalig CIA-directeur John Brennan, gewezen topman van de Amerikaanse inlichtingendiensten James Clapper en oud-minister van Justitie Sally Yates uitgenodigd. Ze zijn echter niet verplicht om te getuigen. Nunes gaf ook aan dat de commissie de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van zijn voorganger Barack Obama zal onderzoeken. Afgelopen weekend zei Trump op Twitter dat Obama hem had laten afluisteren tijdens de verkiezingscampagne, zonder zijn bewering te staven. De commissievoorzitter benadrukt dat er voorlopig ook geen bewijzen zijn. In de aanloop naar de hoorzitting heeft de commissie Inlichtingen een hele reeks documenten opgevraagd bij de verscheidene inlichtingendiensten. Die moeten tegen 17 maart worden overgedragen.