Hu Jintao zei ook dat hij de partij moet verzekeren dat geen enkele Chinese leider zich schuldig maakt aan machtsmisbruik.

"De hervorming van de politieke structuur is een belangrijk onderdeel van globale hervormingen in China", verklaarde de president tegenover meer dan 2000 afgevaardigden van de partij. "We moeten ons blijven inspannen, actief en voorzichting, om de hervorming van de politieke structuur voort te zetten en de volksdemocratie uit te breiden."

Opvolgers staan klaar

Verwacht wordt dat na het partijcongres, dat om de vijf jaar plaatsvindt, vicepresident Xi Jingping als opvolger van de 69-jarige Hu zal worden aangeduid. Het congres duurt nog tot 15 november. Net als Hu moeten ook premier Wen Jiabao en andere topfiguren aftreden na het congres. Vervanger van Wen wordt hoogstwaarschijnlijk vicepremier Li Keqiang. (Belga/TV)

Hu Jintao zei ook dat hij de partij moet verzekeren dat geen enkele Chinese leider zich schuldig maakt aan machtsmisbruik. "De hervorming van de politieke structuur is een belangrijk onderdeel van globale hervormingen in China", verklaarde de president tegenover meer dan 2000 afgevaardigden van de partij. "We moeten ons blijven inspannen, actief en voorzichting, om de hervorming van de politieke structuur voort te zetten en de volksdemocratie uit te breiden." Opvolgers staan klaar Verwacht wordt dat na het partijcongres, dat om de vijf jaar plaatsvindt, vicepresident Xi Jingping als opvolger van de 69-jarige Hu zal worden aangeduid. Het congres duurt nog tot 15 november. Net als Hu moeten ook premier Wen Jiabao en andere topfiguren aftreden na het congres. Vervanger van Wen wordt hoogstwaarschijnlijk vicepremier Li Keqiang. (Belga/TV)